Спасители продължават да дирят 6-годишната Делка

Продължават действията за издирване на 6-годишното момиченце,

което изчезна вчера, след като сестричката му бе открита мъртва в река Луда Яна край Панагюрище. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Откриха тялото на 8-годишно дете в Луда Яна, търсят сестричката му

Както DCNEWS съобщ, сигнал за изчезнали две момиченца – на 6 и на 8 години бе подаден в полицията вчера около 12.30 часа. Тялото на по-голямото дете бе открито вчера в река Луда Яна, преминаваща през Панагюрище.

За издирването на 6-годишната Делка са сформирани съвместни екипи от полицейското управление и РСПБЗН в Панагюрище, които рано тази сутрин са подновили действията си. Служителите обхождат коритото на реката по протежение на целия град.

Екипите са оборудвани с необходимото облекло и техника за издирване в труднодостъпните терени по протежението на реката. Действията им са подпомогнати активно и от членове на местното ловно–рибарско дружество.

Сформирани са 16 групи от полицаи, пожарникари и ловци,

които проверяват паралелно и по двата бряга на реката, за да се обхване коритото  на Луда Яна, която е пълноводна и със силни течения, породени от падналите обилни валежи през изминалите два дни, уточняват от полицията в Пазарджик. Вчера момиченцето бе издирвано от над 100 души – полицаи, пожарникари, близки и представители на Ловно-рибарското дружество.

Снимка: dariknews.bg, Николина Лазарова

Подобни статии

Top