Спасителите вече не вярват Петър Лухов да бъде открит жив (СНИМКИ И ВИДЕО)

Водолази се гмурнаха да дирят тялото на момчето

Започна мащабната акция по издирване на изчезналия Петър Лухов от Карлово. Двама водолази от пловдивския специализиран отряд, се гмурнаха във водите на реката с надежда да открият тялото на 21-годишното момче.

На място са началникът на РУ-Карлово главен инспектор Сълко Литов и директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков. Те обясниха, че имат изградени няколко работни версии. Едната от тях е, че Петър е паднал в Стара река и тялото му се намира някъде между водопада и вливането на реката в река Стряма. Участъкът е с дължина около 10-12 километра. Изготвен е план и този участък е разделен на шест етапа, които ще бъдат претърсени в светлата част на денонощието.

Нашите шест екипа, които ще претърсват реката, освен, че трябва да наблюдават за тялото на изчезналия младеж, трябва да набележат места, в които няма как да се влезе, без съответната екипировка и без да се направят бентове на реката. Водолазите ще проверяват също дали трупът не е заседнал между клони някъде в дълбочинни места или не е захванат от скали.

В претърсването на реката днес участват и местни пожарникари, както и 50 полицаи от Карлово. Вече почти няма надежда драмата да има щастлив край. „Нашата преценка е, че ако е имало нещо, то ще излезе, тъй като водовъртежът е голям, буйна е самата река, на 6 май водолазите са дошли, водата е спаднала драстично.

1 2

Подобни статии

2 Коментара

Top