Спъват селекцията на Белия в Ботев!

„Канарчетата“ не са платили за системата Scouting System Pro и Белия не може да гледа играчи от чужбина

Подмолните действия срещу треньора на Ботев (Пловдив) Николай Киров продължават, пише „Меридиан Мач“. Треньорът е възпрепятстван да прави селекция от чужбина, тъй като клубът не си е платил вноската за скъпата система за наблюдение на футболисти Scouting System Pro и не може да гледа играчи зад граница.

Доскоро това не бе проблем за пловдивския клуб, но в момента Ботев явно не може да си позволи да следи качествени играчи от чужбина. Това стана ясно, след като „жълто-черните“ проявиха интерес към хърватския защитник Славко Бралич. Оказа се обаче, че Белия няма как да гледа централния бранител. Заради несигурността и финансовата нестабилност Ботев явно не може да си плати абонамента за скаутската система, а какво остава да командирова свои агенти да наблюдават на живо футболисти в чужбина.

Това е сериозен удар по треньора Николай Киров, чийто кръг за селекция сериозно се свива. Така Белия трябва да се ориентира към българския пазар в търсене на нови попълнения. Именно така процедираха и през последните трансферни прозорци, когато „жълто-черните“ привлякоха Стивън Петков от Монтана, Димитър Пиргов от Левски, а с единия крак в отбора е вече и звездата на Дунав Васил Шопов.

Треньорът може да разчита единствено на ексцентричния мениджър Иво Димов, който води бразилците в отбора. Това обаче е сериозна спирачка пред Белия, чийто ръце са вързани и той трудно може да вдигне сериозно класата на Ботев през следващия сезон.

В тази кампания пловдивчани очевидно ще останат на петото място и нямат никакъв шанс да се преборят за място в Лига Европа. Те имат амбицията да вдигнат нивото от лятото и да бъдат по-равностойни на Лудогорец, ЦСКА-София, Левски и Берое в първенството, но това много трудно може да стане, ако ръководството не застане плътно зад специалиста.

Подобни статии

Top