Спечелените квоти за Олимпиадата ще бъдат валидни и за догодина

България има 11 извоювани квоти, очакваме до 55

Спортистите, които вече са си гарантирали участие на Олимпийските игри в Токио със спечелена квота, я запазват и за 2021-а година, когато беше изместено събитието.

По информация на агенция „Франс Прес“, решението е взето от членовете на МОК и утвърдено от Изпълкома на централата, но ще бъде съобщено в следващите дни.

На 24-и март МОК реши да отложи Игрите в Токио за 2021-а година заради пандемията от коронавирусна инфекция. Към този момент са раздадени около 57 процента от квотите, а очакванията са в японската столица да се състезават около 11 хиляди спортисти.

Решението квотите да бъдат запазени се очакваше и не буди никакви изненади или реакции. Сега предстои МОК да избере и точните дати на провеждане на Олимпиадата догодина, като очакванията са датите да бъдат посочени не по-рано от месец.

България има 11 извоювани квоти до момента, като очакваме до 55 състезатели да ни представят в Токио догодина.

В плуването с квота е младият пловдивчанин Йосиф Миладинов, както и Антъни Иванов. Такива имат още лекоатлетките Ивет Лалова и Мирела Демирева, Мария Гроздева и Антоанета Бонева в спортната стрелба, ансамбълът по художествена гимнастика, Катрин Тасева и Боряна Калейн, гимнастикът Дейвид Хъдълстоун и боркинята Тайбе Юсеин.

Подобни статии

Top