Спечелихме рекордните 179 медала от „Bulgaria Open“ 2021

Двудневната международна надпревара се проведе през уикенда в зала „Колодрума“

Изключително силното представяне на българските таекуондисти донесе на страната ни рекордните 179 медала от завършилия в Пловдив международен турнир „Bulgaria OPEN” 2021.

Двудневните надпревари се проведоха в зала „Колодрума“ и участие взеха 538 състезатели от 8 държави – България, Кипър, Босна и Херцеговина, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Молдова и Румъния.

Събитието беше във всички възрастови групи – деца , юноши и девойки, мъже, жени и ветерани. Точната равносметка за отличията за България от дисциплините „ форма“, „специална техника“, „ спаринг“ и „ силов тест“ е 103 златни , 39 сребърни и 37 бронзови медала.

Турнирът беше организиран от Българска федерация по Таекуон-До ITF и Армейски спортен таекуон-до клуб „Тракия“. Шампионатът беше открит от президента на родната федерация Марио Богданов и от вицепрезидента Костадин Димитров, които по-късно заедно със спортния деятел , юрист и общественик Радомир Чолаков участваха и в церемонията по награждаването на призьорите.

„Получи се много силен турнир и радващото е, че взехме толкова много медали. Казах и преди това, че има много сериоден интерес за участие, защото реално това е първото голямо състезание след пандемията от Ковид-19. Получихме и благодарности от нашите гости от чужбина за организацията на Bulgaria OPEN 2021. Говорих и с треньорите от клубовете да продължават да работят със същия ентусиазъм и професионализъм всеки ден, за да имаме много добре подготвени таекуондисти за Европейското първенство през месец октомври в Гърция. До тагава има време, но медалите ще дойдат след упорита и ежедневна работа в залата“, сподели Марио Богданов.

Следващото събитие от календара на БФ Таекуон-До ITF e традиционния Национален летен лагер в Китен от 10 до 19 август, в който ще се проведат и треньорски и съдийски семинари, водени от Майстор Вергилий Ситнилски.

Подобни статии

Top