Спешен приемен кабинет към МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово започва да приема (СНИМКИ)

Обстановката в областта е спокойна. Вече трети ден нямаме пациент с положителна проба, заяви областният управител Дани Каназирева

Спешният приемен кабинет към МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово започва да приема пациенти от началото на следващата седмица като за целта вече е сформиран екип и са изготвени графиците за персонала. Той  се намира на първия етаж на болницата, непосредствено до кабинетите на филиала на Спешна помощ и  е различен от разкрития такъв за пациенти със съмнение за коронавирус. Това стана ясно днес по време на посещението в лечебното заведение на областния управител Дани Каназирева. Тя се срещна на място с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов, управителя на общинската болница д-р Христо Пелев, зам.-директора на Спешна помощ в Пловдив д-р Димитър Христозов и д-р Сийка Димчева от РЗИ.

„Вече заявих няколко пъти, че е абсурдно жителите на община Карлово да търсят медицински персонал в отделенията на болницата,  за да бъдат прегледани по спешност и при нужда да бъдат хоспитализирани. Затова настоях проблемът да бъде решен. Днес сме тук, защото е важно да се уреди начинът и стиковката между отделните звена в болницата, между които и Спешна помощ, с цел улеснение, както на тях, така и на жителите на община Карлово за получаване на бърза медицинска помощ“, заяви по време на срещата Дани Каназирева и благодари за бързата реакция на болницата и общината.

Дежурният кабинет е  с указателни табели, има изготвен график като през деня в него ще работят трима лекари и още толкова фелдшери. След 19,30 часа в кабинета ще има дежурна медицинска сестра, която незабавно ще уведомява лекар от съответното отделение на болницата.

Така ще  бъде спазен режимът всеки един пациент, потърсил помощ,  да бъде приет и обслужен за не повече от 15, 20 минути„, допълни областният управител. „С функционирането на приемния кабинет, няма да има и забавяне на автомобилите на Спешна помощ, за да могат да обслужват пациенти по различни адреси„, добави още зам. -директорът на Спешна помощ д-р Христозов. По думите му с работата на двата кабинета в болницата, които са в две различни крила, се разделят потоците пациенти и се осигурява сигурност за медицинския персонал и болните.

1 2

Подобни статии

Top