Спешна проверка на РИОСВ – Пловдив заради кариерите над Белащица

Екип на екоинспекцията е на място

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) извършва спешна проверка на кариерите над с. Белащица, общ. Родопи.

Екип на екоинспекцията е на място, за да провери сигналите на граждани и информацията, споделена в социалните мрежи от жителите на населеното място, че кариерите работят въпреки, че концесията им е изтекла.

РИОСВ – Пловдив е препратила сигналите и до Министерството на енергетиката, който е органът, компетентен по отношение на концесиите за добив на подземни богатства.

Подобни статии

Един коментар

  1. Стоян Арабаджиев написа:

    Щом Министерството на енергетиката управлява природните ресурси на България , вероятно е да падне превителството, камо ли да се спре ( въпреки прекратяване на концесията ) добивът на трошляк от кариерата над Белащица! Издевателствата на олигарсите ( охранените номенклатурчици и техните мутри ) , които владеят не само тока, газа и петрола, а и природните ресурси на България над българите ще продължат докато не ги изчегърта правителството на Кирил Петков с поддръжката на целия народ. Защото те нямат мярка в никое престъпление в името на ненаситната си лакомия!

Top