Спешни медици на протест в Пловдив, искат достойно заплащане (СНИМКИ/ВИДЕО) - Страница 2 от 2 - DC news

Спешни медици на протест в Пловдив, искат достойно заплащане (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пред събралите се медици бе прочетена декларацията, която впоследствие бе връчена на Областния управител:

„Като човек и областен управител съм изключително съпричастен към вашата работа и личното ми уважение към вас е голямо“, заяви Ангел Стоев, след като прие представителите на медиците.

Той припомни, че срещу тях има отделни прояви на вербално и физическо насилие и посочи, че обществото трябва да се противопостави на агресията срещу медиците. „Не е вярно, че обществото е негативно настроено към вас“, изтъкна областният управител.

Той съобщи, че служебното правителство е осигурило допълнителни възнаграждения за медицинския персонал. За лекар допълнително ще се изплащат по 600 лв., за фелдшер по 400 лв., за медицинските сестри по 360 лв. и т.н.

„Тези пари са осигурени до края на годината. Такива допълнителни възнаграждения са разчетени и в следващия бюджет, но Народното събрание трябва да ги приеме. Вашите искания са справедливи, вие чукате на отворена врата, гледаме в една посока“, категоричен бе Стоев и обеща да предаде декларацията на протестиращите на здравния министър д-р Асен Меджидиев.

1 2
Top