Спешно ремонтират част от водопроводната мрежа в Асеновград

Изцяло нов водопровод ще бъде изграден на булевард „България“  в Асеновград.

Подмяната на водопреносната мрежа ще обхване участъка между двете кръгови кръстовища -с улиците  „6-ти януари“ и „Васил Левски“.

Дейностите са заради честите аварии  през последните два месеца, които оставиха стотици домакинства дни наред без вода. Повечето проблеми бяха в ниската зона на града, на основни улици и възлови места в града, които създадоха големи неудобства за жителите на града.

„Преди два месеца „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Пловдив започна режим на включване на новоизграден водоем, захранващ  средната зона на Асеновград. След пускане в експлоатация на резервоара, смятаме, че повишаването на налягането е една от предпоставките за честите аварии“, коментира кметът на града д-р Емил Караиванов. По думите му,  старата и изключително амортизирана подземна инфраструктура не може да издържи по-голямото количество вода и затова тръбите се пукат. Заради авариите и честите разкопавания на много места в града е нарушена вече дори положената нова  пътна настилка.

Заради тази притеснителна ситуация община Асеновград е започнала спешни разговори с ръководството на ВиК в Пловдив. Експертите са категорични, че има неотложна необходимост от обследване на налягането в зоните на честите аварии и подмяна на водопровода.

„Очаквам скоро да има реални действия по обсъжданите проблеми, които да намалят честотата и продължителността на авариите, за да се стигне до намиране на баланс между изграждане на добра водопроводна мрежа с оптимално налягане и гражданите да имат вода без чести спирания“, каза Караиванов.

 

 

Подобни статии

Top