Спешно въвеждат ВАР в Първа лига (ВИДЕО)

Създадена е специална комисия и е назначен ръководител на проекта, утвърдена бе датата 7-ми юни за Конгрес на БФС

Ще има специална комисия за въвеждане на ВАР в Първа лига. Това решение бе взето на последния Изпълком на Българския футболен съюз за календарната 2019 г.

За това настоя собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС – Кирил Домусчиев, след среща между „орлите” и Черно море (1:1). Тогава съдията Георги Кабаков не свири дузпа и отмени гол на разградчани.

Кирил Домусчиев се опасява, че напролет България и Лудогорец няма да могат да играят мачовете си в Европа заради липсата на видео асистент по нашите стадиони.

Членовете на Изпълнителния комитет гласуваха и промените в състава на Съдийската комисия към БФС, предложени от председателя й Костадин Стоичков. В новия състав е включена и позицията „Ръководител на проекта ВАР“, която ще се изпълнява от Петър Петров. Той ще има задача да представи на специално сформираната Комисия за въвеждане на видео асистент арбитрите различните варианти за вкарване на нововъведението в употреба.

По предложение на първия вицепрезидент и ръководител направление ДЮФ Емил Костадинов и на техническия директор на БФС проф. Лъчезар Димитров за селекционер на националните юношески отбори до 17 години бе назначен Йордан Петков.

На Изпълкома бе гласуван бюджета на БФС за 2020 година и бе утвърдена датата 7-ми юни за нов Конгрес на съюза.

Подобни статии

Top