Спецакция в Карлово и региона, има задържани (СНИМКИ) - DC news

Спецакция в Карлово и региона, има задържани (СНИМКИ)

Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и физически лица

Специализирана полицейска операция се провежда в населени места от Община Карлово, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. В акцията участват 7 екипа на РУ- Карлово и 5 екипа жандармерия по разпореждане на директор ОДМВР-Пловдив. Тя е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност, безопасността на движението и противодействие на конвенционалната престъпност на територията, обслужвана от районното управление.

Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и физически лица съвместно с представители на РИОСВ, БАБХ, НАП и ДГС- Карлово. В обхвата на операцията влизат градовете Карлово, Калофер, Сопот и Баня и селата Розино, Христо Даново, Столетово, Кърнаре, Певците, Иганово, Анево, Васил Левски, Ведраре, Бегунци.

До 14 ч. са проверени 7 адреса, 6 търговски обекта, 139 лица и 85 МПС. За констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата са издадени 27 глоби с фиш и съставени 2 акта. Други 5 акта са по Закона за българските лични документи. Десетима водачи са изпробвани с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества. Двама души са предупредени с протоколи по чл. 65 от Закона за МВР.

В рамките на полицейските действия е започнато досъдебно производство за незаконно притежание на боеприпаси от жител на с. Христо Даново, който е задържан за 24 часа.

Със същата мярка е и мъж от Баня, срещу когото се води бързо пройзводство за притежание на наркотици.

Срещу жена от Баня се води предварителна проверка за престъпление с акцизни стоки без бандерол. Междувременно на адрес в същия град е открита и незаконно съхранявана дървесина, за което е съставен акт за административно нарушение от служители на ДГС -Карлово.

Подобни статии

Top