Спецпрокуратурата публикува СРС-та как Божков изнудвал бизнес партньорите си (АУДИО)

Публикувани са заради високия обществен интерес

Специализираната прокуратурата разпространи до медиите стенограми и записи от разговори между Васил Божков и братята Цветомир и Боян Найденови.

От разсекретените СРС-та става ясно, че обвиненият в пране на пари Васил Божков е изнудвал доскорошните си съдружници – бизнесмените Найденови.

Според изнесените данни Божков е поискал те доброволно да му дадат половината от бизнеса си или да му плащат по 10 млн. лева годишно, за да продължат да работят спокойно.

Стенограмите са от три срещи, в които са участвали братята Найденови и баща им. Те са проведени от юли до септември. Добавен е и един телефонен разговор от декември, миналата година, в който Божков се опитва да се сдобри с братята.

От Спецпрокуратурата уточняват, че записите се публикуват заради високия обществен интерес към досъдебното производство срещу организираната престъпна група, с ръководител Васил Божков. Това става с разрешение на наблюдаващия прокурор. Записите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза.

Вижте съдържанието на стенограмите:

Чуйте и аудио файловете:

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top