Спецпрокуратурата се самосезира за твърденията за корупционно поведение на Татяна Дончева

Татяна Дончева се закани да съди депутатите от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и Радостин Василев, съобщи тази сутрин „Mediapool.bg“.

Късно снощи депутатът Радостин Василев, с когото се е срещала Татяна Дончева, гостува в предаването на Тошко Йорданов в телевизията на Слави Трифонов.

„Когато стана ясно, че „Има такъв народ“ няма да състави кабинет, получих поредица от обаждания от г-жа Татяна Дончева, която познавах бегло и професионално. Веднага казах на Тошко Йорданов. Може би се насочи към мен, защото имам авторитет и смятайки ме за един от лидерите на парламентарната група“, започна Василев. По думите му и други депутати от „Има такъв народ“ са били „профилактирани“, пише „Дневник“.

Василев разкри, че пред офиса му има видеозаснемане и е заснето как Дончева пристига и си тръгва от срещата след двучасов разговор, който Василев описа като изключително странен и добави, че е говорил в едва десет минути от него.

„Един час тя ми обясняваше какво задкулисие има в „Има такъв народ“. Опитваше се да скъси дистанцията, обясняваше ми как г-н Слави Трифонов е трубадур на мафията, на Илия Павлов, зад него стоят Орлин Алексиев (бивш общински съветник от ГЕРБ – бел. ред), Маджо (Младен Михалев – бел. ред.), кръгове на мултаците. Спомена и Мустафа Карадайъ, който дърпал Слави от единия край на масата, а Орлин Алексиев от другата страна. Каза, че сценаристите са тамагочита, а аз съм експерт и моето място не е там. Оставих я да говори, интересно ми бе да видя същината“, разказа Василев.

По думите му Дончева е разказала „много неприятни неща“ за Николай Хаджигенов (също част от „Изправи се.БГ! Ние идваме!“), като е казала, че той е хомосексуалист с три деца и действащ агент на ДАНС, а Дончева е определила лидера на БСП Корнелия Нинова като „тъпа овца“.

Целта била да се изолират сценаристите на Слави Трифонов

„Дончева започна отдалеч и ми каза, че в „Има такъв народ“ има 50 нормални човека, които да натикат сценаристите в ъгъла, а ако те (сценаристите – бел.ред.) бъдат отстранени от ръководството, с партията ще се работи много добре. Каза, че 20 -30 депутати може да бъдат отцепени, за да гласуват извън политиките на „Има такъв народ“. Тя говореше за това, че не може да се реализира политика, заради сценаристите и това спъва процеса на нормалното развитие на държавата“, продължи Василев.

След това Дончева е констатирала, че депутатът Иван Хиновски си струва да бъде привлечен, Виктория Василева би била полезна, Ива Митева също, но нямала лидерски качестева.

„Драскаше си на едно листче, На това листче имаше сумата 500 к. Драскаше си върху него, имаше имена покрай числото“, разказа Василев, като подчерта, че като адвокат той не може да каже, че тя му е предлагала подкуп, но според Тошко Йорданов всеки нормален човек би си помислил това.

Василев видял числото и си помислил, че никога за нищо на света това няма как да се случи. Допълни, че за него казусът не е юридически, а морален. Готов е да се подложи на детектор на лъжата, като покани и Дончева.

„Срещата приемам за грешка, с такива хора човек не трябва да се среща. Радвам се, че такива хора не са част от наше коалиционно правителство. Сигурен съм, че „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ не са знаели за тази среща. Задкулисието не е ГЕРБ, ДПС или БСП. Задкулисието са определени хора“, обобщи Василев.

1 2

Подобни статии

Top