Спипаха 16-годишен зад волана край Пловдив

Дрогирани шофьори в ареста след акция на полицията

Само за денонощие  две бързи производства са образували полицейските служители от пловдивското село Труд след проведената полицейска акция по линия „Пътен контрол“, съобщиха тази сутрин от полицията в Пловдив. Нарушителите били установени от униформените в рамките на проведена специализирана операция на територията на районното управление .

В хода на извършени проверки по пътищата пробите за употреба на опиати, направени на 40-годишен мъж от Казанлък, управлявал лек автомобил „Пежо“ и 34-годишен водач на „Хонда“, отчели положителен резултат. Регистрационните табели на автомобилите са свалени, а двамата мъжете са прекарали нощта в полицейския арест.

Полицаите засякоха и 16-годишен тийнейджър без книжка от село Строево зад волана на лек автомобил.

15 акта и 59 глобени шофьори за различни нарушения

В рамките на проведената акция са проверени 162 моторни превозни средства, от които 107 коли. Глоби са наложени на 59 водачи, а съставените актове за нарушения са 15.

За неправилно изпреварване са санкционирани шестима от водачите. 8 от автомобилите са били без документи за извършен годишен технически преглед.

Полицейските служители от районното управление са глобили 34 шофьори за различни нарушения по Закона за движение по пътищата – шофиране без включени светлини, нарушения на пътна маркировка и неспазване на знаци.

Петима от проверените пътници не са носили в себе си документи за самоличност и са глобени с по 50 лв. за това нарушение по Закона за българските документи за самоличност.

Подобни статии

Top