Спипаха 41 мигранти от Афганистан и Йордания на АМ „Тракия“ (СНИМКИ)

Край Куклен са открити и двама сирийци, които нелегално са преминали границата чрез български ТИР

Атанас Илиев съобщи също, че вчера вечерта в ТИР в индустриалната зона на Куклен са открити още двама мигранти – сирийци по народност. Това е станало, след като шофьорът на влекач отворил вратите на ремаркето на камиона. В присъствието на човек от охраната на дружеството, където бил паркиран влекачът, той открил вътре двамата сирийци.

По първоначални данни 49-годиният шофьор, с инициали Е.И., който е български гражданин, тръгнал вчера от Бурса и в 7.00 ч. сутринта е преминал през  ГКПП „Капитан Андреево“. Преди това е спирал само на паркинг в Одрин за няколко часа. Именно там в ремаркето са се промъкнали сирийците.

Шофьорът и охранителят са подали незабавно сигнал на спешния тел. 112, започнато е досъдебно производство. Установено е, че двамата сирийци са се качили в Одрин в ремаркето, без знанието на шофьора на камиона. Целта им била по някакъв начин да се доберат до Германия.

Работата по това дело също продължава, като разследването там се води за това, че двамата са минали границата без разрешението на българските гранични власти. Няма повдигнато обвинение към шофьора, тъй като не е установено той да е съпричастен към случилото се.  Понастоящем се установява самоличността на двете лица, които са задържани за 24 часа по Закона за МВР и ще бъдат настанени в Миграционен център.

1 2

Top