Спипаха 47-годишен за потрошените банкомати в Кючука, удрял ги с чук (СНИМКА)

Повдигат му обвинение, строшил три банкомата

Арестуваха 47-годишен мъж за потрошените три банкомата в пловдивския квартал „Кючук Париж“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив. Вандалът е арестуван за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебното производство за изпочупените терминали на 16 април, уточниха още оттам. Тогава на територията на кв. „Кючук Париж“ са били повредени три банкомата, собственост на три различни банки, като вандалът е потрошил дисплеите им.

По случая е било образувано досъдебно производство, като за кратък срок от време служители на отдел „Криминална полиция“  на ОД на МВР-Пловдив и на Първо РУ на МВР – Пловдив, са разкрили и установили извършителя на деянието – П.П., на 47 години.

До момента е установено, че в малките часове на нощта мъжът е строшил дисплеите, корпусите и клавиатурите на банкоматите, като ги е удрял с чукв първите часове на денонощието, П.П. е увредил дисплеите, корпусите и клавиатурите на банкоматите, като ги е удрял с чук. Кражба на парични средства от устройствата не е извършена.

По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия. Предстои на вандала да бъде повдигнато обвинение за противозаконно повреждане на чужди движими вещи и да бъде разпитан в това му качество. Текстът от Наказателния кодекс предвижда до 5 години затвор.

Снимка: Забелязано в Пловдив

Подобни статии

Top