Спипаха 51-годишен иманяр, иззеха над 300 патрона в Пловдивско (СНИМКИ)

Акция срещу битовата престъпност се проведе в селата край Пловдив

Голямо количество незаконно притежавани патрони, старинни монети и злато, както и безакцизен тютюн са открити при специализирана операция срещу битовата престъпност на територията на РУ Труд, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Арестувани са петима мъже и една жена.

В хода на работата, свързана с обезпечаване на обществения ред, сигурност, безопасност на движението и противодействие на престъпността под прокурорско наблюдение са образувани две бързи и едно досъдебно производство, както и шест проверки.

От имот в село Царимир, обитаван от 56-годишен мъж са иззети близо 300 броя боеприпаси, като част от тях са незаконно притежавани. Служители на районното управление са извършили проверка в дома на друг 55-годишен жител на населеното място, където открили безакцизен тютюн.

Тютюн и саморъчно свити цигари са открити и иззети и от жилищата на жена от село Труд, както и от жилището и на 51-годишен жител на Строево.

При обиск от къща в същото село служители на криминална полиция попаднали на 51-годишен иманяр, в имота на който открили старинни монети от различен тип, накити и иманярска карта.

Участие в акцията, проведена на територията на селата Царимир, Строево и Труд, са взели служители на районното управление, секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ към ОДМВР-Пловдив. Проверени са 107 лица и 74 моторни превозни средства. Съставени са 18 акта за установяване на административни нарушения и 14 фиша по Закона за движение по пътищата. 3 са актовете по Закона за българските лични документи, а 6 са установените нарушения по Закона за гражданската регистрация.

Top