Спипаха 55-годишна пласьорка на „бонзай“ в Столипиново (СНИМКА)

Арестувани са и аверите й, впрегнала почти цялата си фамилия да й помага

Трима души са задържани по време на специализирана полицейска операция на територията на квартал Столипиново, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. От жилище на улица „Джебел“ са иззети 151 пакета „бонзай“, уточниха от дирекцията.

Служители на Шесто РУ са арестували 55-годишна дилърка на дрога и двама мъже, които са подпомагали дейността и, свързана с разфасоване и улична продажба на наркотици в етническия квартал.

Пласьорката е популярна в квартала с прякора МОС и се занимава с престъпна дейност, свързана с дрога, повече от 15 години. Тя е задържана многократно за подобна дейност.

Според полицията почти цялата фамилия на МОС се занимавала с пласиране на наркотици. Ромката имала 10 братя и сестри, които били впрегнати да й помагат.

В края на миналата година срещу нея е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 270 от НК – осуетяване на полицейска проверка. Последната й ефективна присъда е от 2006 г., когато й е наложено ефективно наказание от 6 години. След излежаване на присъдата, дилърката отново се върнала към незаконната търговия с наркотици.

Top