Спипаха четирима крадци в Пазарджишко при спецакция на полицията (СНИМКИ)

12 домови кражби са разкрити при операция срещу битовата престъпност в Черногорово

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е реализирана днес на територията, обслужвана от РУ-Пазарджик. Акцията е проведена под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. В полицейските действия участваха екипи от сектор „Криминална полиция“, полицейски и младши-полицейски инспектори, автопатрули при сектор „Охранителна полиция“ на районното управление.

В рамките на операцията в пазарджишкото село Черногорово са проверени са 99 МПС , 105 лица, съставени 22 фиша и 1 акт за установяване на административно нарушение. Разкрити са 12 домови кражби, за които са образувани полицейски производства. Установени са извършителите – четирима от същото село, с множество криминални прояви и присъди. Задържани са за срок от 24 часа. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения и да бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата.

Престъпленията, извършени от тях, са на територията на 4 села от общините Пазарджик и Лесичово. Допълнително е разкрита и домова кражба, извършена от непълнолетен, като преписката ще бъде изпратена в Районната прокуратура Пазарджик.

Подобни статии

Top