Спипаха четирима сводници в пловдивски бар, разследват ги за трафик на хора (СНИМКИ)

Полицаите натръшкали снощи сутеньорите в стриптийз клуб под тепетата

Четирима сводници са арестувани за склоняване към проституция при спецакция на пловдивската полиция в еротичен бар, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Арестите са извършени тази нощ при проверка на стрийптиз клуб в центъра на града под тепетата.

Мъжете са задържани за 24 часа за трафик на хора за целите на сексуална експлоатация. Арестувани са обственикът, управителят на нощното заведение, един от охранителите и мъж от Варна, който бил посредник при набирането на момичета. Четиримата са предлагали платени услуги с жените на свои клиенти.

Задържаните са на възраст от 31 до 40 години. Трима от тях са пловдивчани, а четвъртият – от Варна. Мъжете са извършили престъпление по чл. 155 и 159а от Наказателния кодекс – за набиране и склоняване на жени към проституция.

От Районна прокуратура – Пловдив, съобщиха, че наблюдават досъдебното производство,  започнато от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, за склоняване към проституция. То е започнато на 22 февруари 2020 г., с първо действие по разследването – претърсване и изземване, от  отдел „Криминална полиция“  към ОД на МВР-Пловдив, във връзка с проведената, тази нощ полицейска акция в стриптийз бара.

Установено е, че в нощния клуб се предлагали сексуални услуги от жени срещу заплащане. В акцията са участвали служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив.

С оглед събраните доказателства предстои наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив да прецени за повдигане на обвинения спрямо задържаните и определяне на мярка за неотклонение, уточниха от прокуратурата.

Подобни статии

Top