Спипаха дилър на дрога, пласирал в Пловдив и Пазарджик (СНИМКИ)

Дилър на наркотици е задържан от криминалисти на ОДМВР-Пазарджик.

Специализираната операция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ е проведена след близо двумесечно разследване на престъпната дейност на 27-годишния мъж с инициали В.Н. от Велинград.

Вчера следобед в района на септемврийското село Варвара екипите засекли мъжа, докато шофирал лек автомобил „Мерцедес“, съобщи пресцентърът на МВР. При обиск на колата криминалистите открили и иззели  плик с около 50 грама суха листна маса и две пликчета с бучки от бял прах с общо тегло от 63 грама. При проверката с полевия наркотест те реагирали на марихуана и амфетамин.

Извършени са обиски в Пазарджик и Пловдив

В рамките на акцията полицейските екипи претърсили и жилища, обитавани от младия мъж във Велинград и Пловдив. Оттам ченгетата иззели близо 540 грама амфетамин, 65 грама марихуана, 26 таблетки, реагирали при наркотеста на метамфетамин, две електронни везни, немалка сума пари.

В хода на разследването е установено, че мъжът, неизвестния до момента на полицията, е разпространявал дрогата в региона на Пазарджик и Пловдив.

Операцията е реализирана под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Предстои срокът на задържане на велинградчанина да бъде удължен със 72 часа. Работата по документирането на престъпната му дейност продължава.

Снимки: МВР

Подобни статии

Top