Спипаха дилъри на метаамфетамин на кристали в Столипиново (СНИМКИ)

белезници

Двамата пласьори са арестувани

Дилъри на метамфетамин на кристали задържаха полицейски служители от Шесто РУ в Пловдив.  В хода на специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението, съхранението и употребата на наркотично вещества служители на криминална полиция в Шесто РУ са арестували двама криминално проявени мъже на 27 и 30 години от Пловдив с лек автомобил «Форд Галакси».

При проверката на колата, извършена на улица «Вратцата», по-възрастният от мъжете изхвърлил през прозореца на превозното средство предмети, представляващи част от наргиле.

Полицаите претърсили колата и открили високо рисково наркотично вещество. Последвало претърсване и в апартамент на улица «Ландос», обитаван от лицата. В жилището са открити 44 найлонови пликчета с бяло вещество на кристали.

От изготвената химическа експертна справка е установено, че веществото е метамфетамин на кристали с тегло 52,11 гр.

Двамата мъже – извършителя на престъплението и неговия съучастник са задържани в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР, а след доклад на дежурен прокурор е започнато бързо производство за държане на дрога – по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс.

Подобни статии

Top