Спипаха дилърка в „Тракия“ с наркотици, нарушила домашния си арест

Арестувани са и двама дилъри в Столипиново

Дилърка, поставена под домашен арест са задържали служителите на Пето РУ. Криминалистите разполагали с информация, че 35-годишната пловдивчанка с наложена мярка за домашен арест, го нарушава.

На 26 май жената била забелязана в магазин до дома й, който се намира в ж.к. „Тракия“. Служителите на реда докладвали случая на прокуратурата и предприели процесуално следствени действия – претърсване в жилището.

След като на адреса били открити малки количества амфетамин и метамфетамин с общо тегло близо 0,6 гр, униформените задържали дилърката. В момента тя е с повдигнато обвинение.

Марихуана, хероин и синтетична дрога са иззети при личен обиск и проверка и на адрес в Столипиново. Бързите производства по случаите се наблюдават от Окръжна прокуратура Пловдив.

При проведена акция по линия противодействие на придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества служители на районното предприели проверки на лица от криминалния контингент и обитавани от тях адреси.

31-годишен, спрян за проверка на улица „Ландос“, е бил претърсен и у него са открити дви пликчета марихуана с тегло 0,773 гр.

При проверка на къща на улица «Джебел» в момент на пакетиране на дози, е задържан друг 31-годишен мъж. В дома му са намерени 134 найлончета, сгънати в единия край. На маса в дневната са открити суха листна маса в насипно състояние и шише с безцветна течност. Химици от Криминалистичната лаборатория в Пловдив са установили, че шишето съдържа метадон, част от пликчетата – дизайнерския наркотик „бутинака“, като в някои от дозите е бил добавен и хероин.

Мъжете са задържани в ареста, като единия от тях е с мярка от 72 часа.

Подобни статии

Top