Спипаха дрогиран тираджия край Кърнаре, превозвал нелегално 55 афганистанци към Сърбия - DC news

Спипаха дрогиран тираджия край Кърнаре, превозвал нелегално 55 афганистанци към Сърбия

В камиона на каналджията е намерен кокаин

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение на 40-годишен мъж за подпомагане на 55 афганистанци да преминат незаконно през страната. Той е обвинен и в шофиране след употреба на кокаин и за държане на дрога, уточняват от пресцентъра на прокуратурата под тепетата.

Росен Г. е задържан вчера – 3 август, в землището на карловското село Кърнаре. Той е арестуван на главен път I-6, около 3.30 часа през нощта, когато полицейски патрул спрял за проверка товарен автомобил, марка „Ивеко“, управляван от мъжа.

При  полицейската проверка е установено, че в товарната част на колата пътували 55 чужденци – граждани на Афганистан, всички мъже. Между тях имало и 18 непълнолетни лица. Установено е, че те трябвало да  бъдат транспортирани до Сърбия.

На шофьора е бил направен тест с техническо средство за наркотици, като пробата отчела положителен резултат за кокаин. В товарния автомобил е било открито и високорисково наркотично вещество – 0,4 грама кокаин.

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Росен Г., за подпомагане на 55 чужденци – граждани на Афганистан, да преминат през страната в нарушение на закона с цел имотна облага и чрез използване на моторно превозно средство, както и за управление на автомобил след употреба на кокаин и за държане на високорисково наркотично вещество – кокаин.

Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top