Спипаха двама дилъри на дрога в Асеновград

Единият пласьор – в асеновградския арест, другият – в ареста на следствието в Пловдив

Криминалисти от Асеновград откриха и иззеха марихуана и метамфетамин от жилището на 29-годишен асеновградчанин.  При проверката в дома на младия мъж на улица «Патриарх Евтимий» служителите на районното управление открили 19 полиетиленови пликчета с глави зелена листна маса, разфасовки с бяло прахообразно вещество и 8 пликчета с бяла пресовка. Експертна справка е установила вида и количеството на откритите наркотични вещества-  94,64 гр. марихуана и 42,62 гр. метамфетамин.

Мъжът е с повдигнато обвинение и с постановление на Районната прокуратура в Асеновград е задържан в следствения арест в Пловдив за срок до 72 часа.

За незаконна търговия с наркотици в ареста на РУ Асеновград е задържан и 20-годишен младеж. В хода на проверка по линия наркоразпространение е извършен обиск в жилището на младия мъж на улица «Матей Преображенски». В дома на момчето криминалистите  открили  марихуана с тегло 11,24 гр.,  саморъчно свита цигара със същото съдържимо и електронна везна със следи от наркотик по нея.

По  случая е започнато бързо производство в хода на което са разпитани и двама свидетели, закупували дрога от момчето. Дилърът е с повдигнато обвинение за извършеното престъпление.

Снимката е илюстративна: МВР

Top