Спипаха двама за дрога в Пазарджишко, единият имал и нелегален алкохол

Иззети са и малко антики

Двама са задържани за притежаване на наркотици по време на проверки на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик и колегите им от криминалния сектор на РУ-Пазарджик.

В петък по време на полицейска акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик в района на септемврийското село Карабунар бил спрян лек автомобил „Шкода”. Водачът бил 39-годишен жител на съседното село Виноградец. Във возилото органите на реда открили малко пликче с прахообразно вещество, реагиращо положително при извършения полевия наркотест на метамфетамин.

Последвало претърсване в жилището му, намиращо се в село Виноградец. Тук криминалистите открили също неголямо количество суха марихуана.

Освен това са намерени няколко предмета имащи белезите на културно-исторически ценности и 155 литра с алкохол без бандерол, който бил подготвен за продажба.

Всички открити наркотични вещества, културно-исторически ценности и алкохол са иззети. Притежателят им е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него се водят досъдебни производства.

В същия ден колегите им от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик засекли на един от булевардите в областния град 45-годишен пазарджиклия. У него те открили полиетиленово топче съдържащо бял прах. След направения наркотест се оказало, че става дума за кокаин. Дрогата е иззета, а мъжът задържан в ареста.

Подобни статии

Top