Спипаха иманяри със сребърни монети (СНИМКИ)

Полицаи задържаха трима мъже за незаконна иманярска дейност в Силистренско,

съобщиха от пресцентъра на МВР. Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с културно-исторически ценности, е проведена тази нощ под ръководството на Окръжна прокуратура-Силистра. В нея са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при РУ-Силистра и Граничното полицейско управление в града.

С помощта на уреди за нощно виждане около 02.00 часа тази сутрин, в местността Коренището край село Окорш, община Дулово, полицейските служители установили трима мъже – на 33, на 56 и на 20 г., които търсели с два металотърсача археологически обекти без съответното разрешение. В близост се намирал и лек автомобил „Мерцедес“, с който тримата се придвижвали, както и различни технически средства и инструменти.

При последвалото претърсване в дрехите на единия били намерени 5 сребърни монети, с вероятен античен произход. Мъжете, които са известни на органите на реда, са задържани за срок до 24 часа.

В хода на работата по случая, полицейските служители се насочили към четвърти, съпричастен към незаконната дейност. При извършените процесуално-следствени действия в дома му в село Окорш мъжът доброволно предал на разследващите 68 сребърни монети от същия вид.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава под ръководството на Окръжната прокуратура.

Снимки: МВР

Подобни статии

Top