Спипаха избягал шофьор от Пазарджишко, убил човек в новогодишната нощ

Сигнал за бомба

28-годишният водач е арестуван за 72 часа

Полицаи от РУ Септември установиха и задържаха млад мъж, предизвикал тежка катастрофа и избягал от местопроизшествието.

В първия ден от Новата година в полицейското управление в Септември бил получен сигнал от близките на 46-годишния Г.Х. Притеснени те съобщили, че празнували Новата година в къща във Ветрен. Техният роднина излязъл отвън да се разходи и повече не се върнал.

За изясняването на случая били мобилизирани криминалисти и униформени полицаи.  Около 20 часа в района на пътя Ветрен-Пазарджик един от полицейските екипи открил труп на мъж в храстите  до шосето. На място пристигнала дежурна група , която извършила оглед. Трупът се оказал на изчезналия мъж. Тялото било транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина – Пазарджик.  По всичко  личало, че на мястото е станал пътен инцидент.

На сутринта бил извършен и повторен оглед, иззети били следи от мястото. В резултат на непрестанна работа на разследващите, за по-малко от денонощие била установена самоличността на причинителя на тежката катастрофа.

Оказало се, че това е Н.Н на 28 г. от септемврийското село Славовица. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. Открит е и управлявания от него микробус „Мерцедес“,  по който криминалистите открили следи от тежкия удар.

С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик срокът на ареста бил удължен със 72 часа. По случая се води полицейско производство.

Top