Спипаха крадец на дарения за болна жена, отмъкнал кутия с 200 лева

Грешка довела до гафа със заповедта на Цачева за арестите

Заловеният е с множество противообществени прояви, осъждан няколко пъти

Заловен и предаден на съд е крадец, задигнал дарителска кутия с 200 лева за болна жена. Случаят е от Перник. От прокуратурата в града разказват, че става дума за непълнолетен, който от 2016 година се води на отчет в Детска педагогическа стая за извършени от него множество противообществени прояви. С. Ц. е и няколкократно осъждан за престъпления от общ характер, включително и за грабеж.

На 20 септември около 16.30 часа той се е намирал в района ул. „1-ви май“ в Перник, където имало изграден павилион, работещ като денонощен магазин. В него била организирана дарителска акция, целяща да помогне лечението на болна жена. Дарените средства се поставяли в специална запечатана кутия, съхранявана непосредствено до отвора на гишето на магазина.

Обвиняемият видял кутията и решил, че лесно може да я открадне. Поискал да закупи сандвич и когато продавачката се обърнала, за да затопли храната в микровълнова фурна, грабнал кутията с дарения и веднага след това побягнал, насочвайки се към съседен жилищен блок.

Там извадил събраните до този момент пари – 200 лева, а самата кутия захвърлил.

В  магазина имало изградена система за видеонаблюдение, от нея е снет видеозапис, предаден за изследване. Според изготвената видео-техническа експертиза заснетото лице, отнемащо кутията с дарения категорично е С. Ц. Впоследствие е извършено и  разпознаване, при което продавачката в магазина по категоричен начин е посочила обвиняемия като лицето, извършило описаното деяние.

Подобни статии

Top