Спипаха лихвар в Пазарджишко

Разследването е срещу управител на заложна къща от Калугерово

Служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик под надзора на Окръжната прокуратура в областния град разследват незаконна лихварска дейност, съобщи говорителят на пазарджишката дирекция Мирослав Стоянов.

В петък екипи от служители на сектора и разследващи полицаи от отдел „Разследване“ в дирекцията са извършили претърсвания в три офиса на заложна къща с управител 44-годишен мъж от село Калугерово. Проверено е и обитаваното от него жилище в същото село.

По време на извършените действия органите на реда са иззели множество документи, които имат отношение с незаконната дейност. От тях става ясно, че освен с регламентираното предоставяне на заеми срещу залог в офисите на заложната къща са се предоставяли и парични суми срещу лихва.

Образувано е досъдебно производство по случая за лихварство и за държане на нерегламентирано злато. Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик, води се досъдебно производство.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top