Спипаха младеж от Раковски с наркотици

Арестуван бил в Пловдив

19-годишен от Раковски бе спипан с наркотици в Пловдив, съобщиха от ОДМВР. Младежът бил задържан от полицаите от Четвърто РУ  в понеделник при полицейска проверка. Като видял ченгетата той се опитал да изхвърли пакетче с бяло прахообразно вещество и електронна везна.

Експертна справка показала, че иззетият наркотик е близо 43 грама амфетамин. За случая е уведомена районната прокуратура в областния град. Младежът бил привлечен като обвиняем в рамките на образуваното бързо производство.

При друг случай, в землището на квартал „Сушица“, карловски полицаи засекли 59-годишен мъж да носи в раницата си зелена листна маса, реагирала при полевия тест на марихуана. Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, откъдето са иззети близо 600 грама от наркотика и две засети растения, достигнали височина над метър.

Срещу извършителя е образувано бързо производство по чл. 354а от НК. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Карлово му е повдигнато обвинение и наложена мярка за неотклонение „задържане“ до 72 часа.

Подобни статии

Top