Спипаха надрусан с кило синтетична дрога, блъснал патрулка в опит да избяга

Задържан е при специализирана полицейска операция

Дрогиран шофьор на „Мерцедес“ се блъсна в патрулка, в опит да избяга от полицията. У него е намерен над килограм синтетична дрога и малко количество хероин, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Водачът е спипан при специализирана полицейска операция на територията на пловдивския квартал „Столипиново“ от служители на Шесто РУ. Те се опитали да спрат мерцедеса, но шофьорът дал газ и опитал да избяга. В опита си да се покрие, мъжът се блъснал в полицейския автомобил.

Пострадали при инцидента няма. При залавянето му от полицаите, водачът изхвърлил найлонов плик с кафеникаво вещество. Униформените са обискирали жилището му и два гаража, където са намерени и иззети още две найлонови торби  и пликове с различно съдържание, както и 10 броя боеприпаси.

Експертна справка установила, че съдържанието на найлоновите торби е синтетичен наркотик с общо тегло 1 167 грама, а мъжът е изхвърлил от колата си около 8 грама хероин.

При проверката от служителите на реда се оказало, че шофьорът няма книжка. Той е тестван с драгчек за наркотици, като пробата е дала положителен резултат.

Срещу него е образувано бързо производство за държане на наркотици в големи размери и за осуетяване на полицейска проверка.

Предстои мъжът да бъде привлечен като обвиняем и за незаконно притежание на боеприпаси и взривоопасни вещества. Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура – Пловдив и на шофьора е повдигнато обвинение. С прокурорско постановление той е задържан за срок до 72 часа.

Подобни статии

Top