Спипаха нелегални мигранти край Пазарджик и Ямбол

Бежанците били заловени до село Симеоновец

Нелегални мигранти бяха задържани днес на разклона за с. Симеоновец,  съобщи пресцентърът на МВР.

Автопатрул на РУ- Септември засякъл преди обед микробус с чужда регистрация. След кратко преследване бусът бил спрян и при извършената проверка униформените установили в него общо 17 чужди граждани без документи за самоличност. 13 от тях се определили като афганистанци, останалите четирима като иракчани.

За срок до 24 часа е арестуван водачът на микробуса. Работата по случая продължава от служители на група „Миграция“ към ОДМВР- Пазарджик.

Друга група от 7 бежанци

бяха заловени от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ край Елхово. Те опитали да влязат нелегално в страната.

В действията, проведени в зоната на отговорност на РДГП – Елхово, е участвал и хеликоптер от Специализирания отряд за въздушно наблюдение.

Заловените са петима мъже и две жени, самоопределящи се като сирийци. Те опитали да влязат на българска територия в района на р. Тунджа, въпреки пълноводието. Това наложило провеждането на спасителна операция с екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ от Ямбол. Задържани са още каналджията, иракски гражданин, който водел групата и двама българи, които я чакали на наша територия.

Случаят е докладван на Районната прокуратура в Елхово. Образувани са 3 досъдебни производства – по чл. 279 – на нелегалните мигранти, по чл. 280 – на иракчанина и по чл. 281 – на българските граждани.

Действията по разследването продължават.

Снимки: МВР

Подобни статии

Top