Спипаха нелегални мигранти на магистрала „Тракия“

Групата е засечена на територията на област Пазарджик

Група нелегално пребиваващи на територията на страната ни чужденци е засечена и задържана от служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик.

В събота следобед в района на АМ „Тракия” автопатрул, обслужващ автомагистралата засякъл група от четири лица. Оказало са, че са чужди граждани, които се придвижвали пеш. Те били предадени на служители от група „Миграция” при областната дирекция, които започнали работа с тях.

Късно вечерта екипите на АМ „Тракия” засекли друга по-голяма група от 30 човека, в това число жени и деца. Те също били задържани, отведени в областната дирекция и предадени на колегите им от група „Миграция”.

Всички били без документи за самоличност, като за заявили на служителите, че са от сирийски произход. Извършен им е първоначален медицински преглед и са проведени индивидуални беседи.

Малко по-късно със служебен транспорт и при спазване на противоепидемичните мерки нелегалните мигранти са транспортирани и настанени в Специален дом за временно настаняване на чужденци в София и Любимец при Дирекция „Миграция”.

Подобни статии

Top