Спипаха опитен джебчия в Пазарджишко, задигнал пенсиите на баба и дядо

65-годишният джебчия е откраднал парите на възрастните хора малко, след като ги получили от пощата във Виноградец

В резултат на усърдна работа на служителите от РУ-Септември и под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик е установен 65-годишен мъж за извършени джебчийски кражби от възрастни хора.

Във връзка с наблюдавано от Районна прокуратура – Пазарджик досъдебно производство за джебчийски кражби, като евентуален извършител на престъплението е установен от служителите на РУ-Септември – 65-годишен мъж.  Разследването е започнало през месец февруари 2021 г., след като бил подаден сигнал, че в с. Виноградец, обл. Пазарджик, на 81-годишен мъж и на 82-годишна жена им били отнети пенсиите. Това се случило малко, след като ги получили от пощенската станция. Възрастните хора били заговорени от двама непознати мъже, които им отвлекли вниманието и през това време извършили джебчийска кражба на 850 лева, общата сума от пенсиите на двамата пострадали.

По делото се събират доказателства и ако се докаже съпричастността на 65-годишния мъж към извършените кражби, той ще бъде привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Пазарджик. Работата по случаите продължава.

Подобни статии

Top