Спипаха поредния трафикант на мигранти, дал 400 лв. подкуп на полицаи на магистралата

В багажника на колата му намерили натъпкани три момчета – на 12 и 16 години

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 48-годишен мъж за подкуп и подпомагане на граждани на Сирия незаконно да преминат през страната, съобщиха от прокуратурата. На 48-годишния мъж с инициали Г.Ц. е повдигнато обвинение за това, че вчера – 21.11.2021 г., на автомагистрала „Тракия“, в участъка край с. Цалапица, обл. Пловдив, е дал като подкуп сумата от 400 лева на двама полицейски служители от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, за да не извършат проверка на автомобила, в който превозвал мигранти.

Г.Ц. е обвинен и за това, че  с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал трима граждани на Сирия да пребивават и да преминават незаконно през страната, като използвал за това колата си.

На 21 ноември 2021 г,. на автомагистрала „Тракия“, край с. Цалапица, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от Г.Ц. Те поискали документите му, при което водачът излязъл от автомобила, за да им ги даде. Шофьорът поставил документите на багажника на полицейската кола и между тях сложил 400 лева, за да не му бъде извършена проверка.

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Г.Ц. е бил задържан. При извършена проверка в багажника отделение на лекия автомобил „Мерцедес“ са били открити трима чужденци без документи за самоличност. Установено е, че те са граждани на Сирия – двама от тях младежи на 16 г. и момче на 12 г. Пътували в посока към гр. София. Настанени са в Миграционен център. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Наказанието, предвидено от закона по първото повдигнато обвинение спрямо Г.Ц. е до 10 години лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева, а по второто – лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Действията по разследването продължават.

Снимката е илюстративна: ПРБ

Подобни статии

Top