Спипаха рецидивист от Севлиево с половин кило марихуана в Пловдивско (СНИМКИ) - DC news

Спипаха рецидивист от Севлиево с половин кило марихуана в Пловдивско (СНИМКИ)

Криминално проявеният е задържан в близост до Ръжево Конаре

Криминално прооявен от Севлиево е задържан в село Труд след проверка на служители на Районното. У него е открита марихуана с тегло около половни килограм.

Мъжът бил спрян за проверка от полицията, докато шофирал лек автомобил „Мерцедес“. Водачът зад волана се опитал да осуети проверката на униформените, като потеглил с висока скорост в посока към Карлово, създавайки опасност от пътен инцидент. Последвало кратко преследване на автомобила, в което се включили и служители на РУ Хисар. Благодарение на бързите и координирани действия на служителите на двете районни управления са сформирани съвместни екипи и превозното средство  е спряно в близост до центъра на село Ръжево Конаре, община Калояново.

Установено е, че водач на превозното средство  е 34-годишен жител на гр. Севлиево с богато криминално минало – проявен за престъпления против собствеността – кражби и грабежи, както и за престъпления, свързани с наркотични вещества. Справка в масивите на МВР показва, че лицето има множество регистрации в различни структура на територията на страната. При последвал обиск служителите на РУ Труд открили около половин килограм марихуана, скрита в пластмасов буркан за хранителни добавки. Криминално проявеният е задържан в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР.

Малко след това служителите на управлението са задържали в ареста и друг млад мъж, а по случая е образувано бързо производство. При проверка било установено по надлежния ред, че 21-годишен от село Калековец управлява МПС под въздействието на амфетамин.

Подобни статии

Top