Спипаха шефа на борбата с наркотрафика в ГДБОП с подкуп (СНИМКИ)

Във всяко стадо има мърша. Това, което правим не трябва да се възприема като лош знак за МВР, коментира главният прокурор Иван Гешев

Благодарение на изключително добрата работа на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, съвместно с колеги от Специализираната прокуратура, вчера е задържан началникът на отдела за противодействие наркотрафика и разпространението на наркотици към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ след получен подкуп. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция, както и още един служител на МВР за 24 часа по закона за МВР. Това съобщи днес главният прокурор Иван Гешев на брифинг в МВР, в който взе участие и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.  Към момента продължават действията по претърсвания и изземвания от множество помещения.

Предмет на разследването е дейност на организирана престъпна група, занимаваща се основно с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространение на наркотици, не само на територията на България„, заяви главният прокурор.

Тези длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците. Прокуратурата и МВР са и ще продължават да бъдат безкомпромисни към всякакви случаи на нарушение и престъпление,  независимо дали става въпрос за служители на МВР или служители на прокуратурата,  не правим разлика на база на това кой нарушава закона и от коя институция . В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. Реализация в такъв размер не се е случвала в новата история на България„, каза Иван Гешев. „Това е меко казано грозно, да се оказва съдействие на такива групи, да се осъществяват действия по отношение на техните конкуренти, да осъществяват действия в международен аспект в криминална дейност. Българските  граждани страдат от наркоразпространението, нашите деца страдат, а те са бъдещето на България„, коментира той.

Във всяко стадо има мърша, както е казал народът. Това, което правим не трябва да се възприема като лош знак за МВР. В прокуратурата също има проблеми, но ние си решаваме проблемите. За тези, които работят с престъпниците, които им опъват чадъри, които са избрали да работят с престъпността, а не срещу нея – аз и вътрешният министър, ще бъдем безкомпромисни„, заключи главният прокурор.

Разследването по случая продължава.

Подобни статии

Top