Спипаха трафикант на мигранти край Белозем, превозвал 23-ма афганистанци

Шофьорът е арестуван, мигрантите са настанени в миграционен център

29-годишен трафикант на мигранти бе арестуван, след като е бил спипан с микробус, пълен с 23-ма афганистанци. Мъжът с инициали Н.К. е задържан вчера в землището на село Белозем, след като служители на ОДМВР-Пловдив са спрели за проверка буса с марка „Мерцедес“.

При проверката на полицаите станало ясно, че в микробуса пътуват 23-та чужденци без документи. По-късно се установило, че мъжете са граждани на Афганистан. Те трябвало да бъдат превозени до гр. София.

От прокуратурата съобщиха, че наблюдават образуваното по случая досъдебно производство за подпомагане на чужденци незаконно да преминат през страната.

Водачът на микробуса Н.К. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес, 21 юни 2021 г., той ще бъде привлечен към наказателна отговорност за противозаконно подпомагане на  чужденците да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона. Законът предвижда  от една до шест години затвор и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева за подобно престъпление.

Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.  Чуждите граждани са настанени в миграционен център.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top