Спипаха тримата роми, нападнали самотно живееща старица в Белозем (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нападателите, пребили зверски жената, са зад решетките за постоянно

Тримата бандити, които нападнаха и ограбиха самотно живееща възрастна жена от Белозем през февруари, вече са арестувани и са с постоянна мярка „задържане под стража“. Това съобщи на нарочна пресконференция в читалището на селото зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов.

Той припомни, че инцидентът стана в началото на февруари. Тогава зверски бе пребита 81-годишна жена, която беше и ограбена от маскираните бандити, влезли в дома й.

Посред нощ: Двама обраха баба в дома й

Още на следващия ден след тежкия побой над възрастната жена, на място в селото пристигна главният прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Двамата поеха тогава ангажимент пред обществеността в Белозем, че извършителите на наглия грабеж ще бъдат заловени.  Тогава се проведе и специализирана полицейска акция в района срещу битовата престъпност.

Два и половина месеца по-късно властите днес оповестиха именно в Белозем информацията, че тримата извършители са задържани, а престъплението е разкрито.

Битовата престъпност докара главния прокурор в Белозем (ВИДЕО)

„Привлечени като обвиняеми са трима души, живеещи в Белозем, но единият е от Чирпан. Това са трима мъже, единият от които 43-годишен, другият 38-годишен, а третият – на 27 години. На 8 февруари те влезли в дома на жертвата. Единият от ромите блъснал жената на земята. От удара тя паднала и си счупила десния крак в областта на бедрената кост.

Другият ром опрял нож в гърлото на жертвата си, отправил закана за убийство – казал й, че ще я заколи, ако възрастната жена не предаде парите си. Обвиняемите удряли жертвата по ръцете и главата. След това тримата започнали да претърсват къщата, за да намерят пари. Те задигнали два телефона, един бойлер, микровълнова печка, а в момента полицията все още издирва откраднатите вещи и купувача им.

 

1 2

Подобни статии

Top