Спипаха „труженички“ в изоставен имот в Пловдив

Полицейската проверка е била по подаден сигнал от граждани

Две проститутки и проституиращ травестит са открити от полицията тази сутрин в  изоставен полусрутен имот на улица „Сергей Румянцев“ в Пловдив. Имотът се намира съвсем близо до бул. „Христо Ботев“ и всеизвестната „Алея на любовта“ под тепетата. Това научи репортер на DCNEWS от разследващи.

В полицията е бил подаден сигнал за самонастанили се лица в изоставената сграда. Едната „труженичка“ е 48-годишна жена от Русе, която наскоро е пристигнала в Пловдив и има регистрации за извършени кражби в родния си град. Другата е 32-годишна пловдивчанка, а мъжът – травестит, който предлагал сексуални услуги срещу заплащане. И тримата са били забелязани в района на „Алеята на любовта“ в близост до Централна гара.

По сигнала е започната проверка.

Припомняме, че напоследък съвместните усилия на полицията и районните кметове на „Централен“ и „Западен“, свързани с непрекъснати проверки, установяване собствеността на изоставени сгради в района, както и монтирането на осветление в малките улици в близост до алеята, доведоха до изчезване на жриците на любовта от алеята край Централна гара. Така сигналите за проституиращи лица в района са намалели до минимум

От полицията съобщиха за DCNEWS, че институциите разполагат с работна карта по териториално обслужване, където са уточнени всички алтернативни места, като работата по нея има за цел да не се дава възможност за упражняване на проституция в района на гарата. Оттам уточниха, че при подаване на нови сигнали се предприемат конкретни мерки.

13 проверки за проституиращи лица в района са образувани от началото на годината досега, като резултатите от тях са докладвани на прокуратурата. В 2 от случаите вече има осъдени лица.

Очаква се до края на седмицата да приключат още 5 проверки.

От полицията призоваха, ако гражданите установят нарушение в този смисъл, да подадат сигнал на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Подобни статии

Top