Спират движението по две улици в Раковски

В ход е цялостното асфалтиране на две улици в Раковски

Ремонтни дейности започват на улиците „Райко Даскалов“ и „Христо Ботев“, които са важни пътни артерии в Раковски.

С възстановяването на улица „Райко Даскалов“ се затваря околовръстния пръстен, а улица „Христо Ботев“ е една от най-невралгичните точки в града.

Реконструкцията на улиците ще се осъществи при напълно ограничение на движението по тях и осигуряване на обходни маршрути.

Двете улици ще бъдат асфалтирани в изпълнение на Инвестиционна програма 2017 свързана с ремонт и асфалтиране на пътната инфраструктура в Община Раковски. В рамките на проекта се изграждат нови тротоари и бордюри, извършва се подмяна на дъждоприемните шахти и включване водосточните тръби от сградите в канализацията. По двете улици към всички съществуващи гаражи ще бъде оформен подход от бетонова настилка, а преходите към жилищните входове с пешеходен тротоар.

В момента се полага първият слой асфалт, след като бе изградена изцяло нова основа на пътя. Общата дължина на двете пътни артерии, които ще бъдат ремонтирани е над 2,3 километра, а средствата предвидени за това около 1 700 000 лева.

Средствата, с които се извършват строително-монтажните дейности са отпуснати от Министерството на финансите, с постановление № 363 на Министерски съвет от 16 декември 2016 г.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров инспектира обекта в присъствието на зам. кмета Йовко Романов и главния инженер на Общината Светлана Шопова.

„Работи се усилено и ако времето позволява, се надявам да приключим още преди началото на октомври“, коментира кметът на Община Раковски Павел Гуджеров.

Подобни статии

Top