Спират движението по ключов булевард в Пловдив за уикенда

Въвеждат временна организация на движението за „Празник на реката“

Във връзка с „Празник на реката“, с който на 1 септември „Пловдив 2019“ отбелязва петата годишнина от спечелването на титлата „Европейска столица на културата“, в района на събитието се въвежда временна организация на движението. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

От 07:00 ч. на 31 август (събота) до 07:00 ч. на 2 септември (понеделник) се спира движението на моторни превозни средства по бул. „Марица-юг” от кръстовището с ул. „Никола Войводов” до кръстовището с бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”.

На 1 септември (неделя) от 10:00  до 24:00 ч. се затваря и участъкът на  бул. „Марица-юг” от кръстовището с ул. „Никола Войводов” до кръстовището с бул. „Източен”.

Пътни превозни средства и пешеходци няма да могат да се движат по бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” и моста на Панаира – от кръстовището с бул. „Марица-юг” до кръстовището с бул. „Марица-север”, от 22:00 до 23:00 ч. на 1 септември.

В този период от време маршрутът на преминаващите оттам градски автобуси в посока запад – изток се пренасочва от бул. „България“ с десен завой по ул. „Победа“ и бул. „Руски“, наляво по бул. „Шести септември“ и надясно по бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”.

Същата вечер от 21:00 до 24:00 ч. за движение се затваря бул. „Марица-север” от кръстовището с бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” до моста на Адата.  Във времевия период 22.00 ч. – 23.00 ч. същата вечер няма да се допускат автомобили и пешеходци по бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“, в отсечката между бул. „България“ и бул. „Марица-юг“.

От страна на ОДМВР – Пловдив са взети необходимите мерки за охрана на обществения ред и осигуряване безопасността на движението в зоната на събитието. За недопускане на допълнителни затруднения на трафика водачите на моторни превозни средства се призовават да избират обходни маршрути в посочения период, да се движат с повишено внимание и да се съобразяват с разпорежданията на контролните органи при въвеждане на временната организация на движението.

Top