Спират карнавала във Венеция заради коронавируса (СНИМКИ)

Всички обществени прояви във Венеция са забранени до 1 март

Карнавалът във Венеция бе прекратен заради разпространението на коронавируса в Северна Италия, предадоха световните агенци. Събитието, което привлича туристи от целия свят, ще продължи по график до тази вечер, когато ще бъде спрян. Проявите, предвидени през последните два дни от ежегодното събитие, са отменени. Заповедта е подписана от управителя на област Венето Лука Дзая и от министъра на здравеопазването Роберто Сперанца.

Всички обществени прояви във Венеция са забранени до 1 март включително. Училищата в града ще останат затворени през цялата следваща седмица.

По последни данни двама души са починалия от новия коронавирус в Италия – възрастни хора в Ломбардия и Венето. Общият брой на заразените вече е 132 – най-много в Ломбардия, следвана от Венето, отбелязва ТАСС, цитирана от DarikNews.

По-рано днес Лука Дзая съобщи, цитиран от ДПА, за 25 случая във Венето, включително двама възрастни хора, настанени в болница в центъра на Венеция – първите случаи, регистрирани в града.

Карнавалът във Венеция започна на 8 февруари и по програма бе предвидено да завърши на 25 февруари, припомня ТАСС. Всички основни прояви, включително „полетът на ангела“ и „шествието на Мария“, вече се състояха.

Шоуто „полетът на орела“ тази сутрин събра 20 000 зрители – по-малко от очакваното.

Снимки: БГНЕС

Top