Спират строежа на стадион "Христо Ботев"! - DC news

Спират строежа на стадион „Христо Ботев“!

Бултрасите отговориха: Колежа или смърт!

Управителят на фирмата изпълнител на стaдион “Христо Ботев” Илиян Филипов заяви, че в понеделник внася официално Акт 10 в Община Пловдив за спирането на строителните дейности.

„Искам феновете да знаят как стоят нещата, за да не се вадят неща отново извън контекста. Аз до този момент нямам нито една скица или проект, по който да работя. Без тях съм уязвим от закона, а той важи и трябва да важи за всички.

Причината строителството на „Колежа“ да се забави е поради препроектирането и искането на фенската маса  да има четири трибуни при Етап 1. Аз подписах договор при други условия с половината пари, като трябваше да издам две трибуни. Тогава част от феновете поискаха категорично изграждането на четири трибуни. Винаги съм се съобразявал с тяхното мнение, като това направи и възложителят в лицето на Община Пловдив. Тогава ги бях предупредил, че поради това ще се иска препроектиране. Нито Общината, нито архитектът, нито аз съм виновен за това нещо”, обясни Илиян Филипов.

Той каза, че всичко това е било обяснявано неведнъж, но въпреки това продължава да се всява напрежение. Филипов не изключи определени кръгове умишлено да провокират, макар и самите те да знаят, че не може да се прескочат тези процедури.

„Надявах се феновете да проявят търпение, още повече, че желанието за новия проект бе по тяхна инициатива. Не мисля, че коректно са ме цитирали, че съм обещал да построя стадиона за 1 година. Това беше ангажимент при параметрите на първия проект на поръчката. Да, мога да го направя, но дайте ми строителните книжа! Нямам нищо в момента, за да мога да разгърна строителството”, каза Филипов.

Той добави, че след като получи документите и проектите, а Общината одобри новите цени, защото те са различни сега, ще се възобновят дейностите.

„В момента довършваме стоманобетонната конструкция, която не търпи промени и издаваме Акт 10. Виновни няма за цялата ситуация.  Съобразихме се с искането за четири трибуни.  Кога обаче ще е готов проектът – не мога нито да кажа, нито да влияя. Това минава през административни процедури, които са свързани със законите на държавата. Нито аз, нито Общината, можем да накара проектантът да направи проект за 1-2 или 3 месеца, нито след това да се прилага натиск  институциите да одобрят проекта и документацията за 1 ден, 1 седмица или 1 месец”, каза още Филипов, цитиран от plovdivnews.bg.

Отговорът на бултрасите не закъсня. Те обявиха открита война на всички, които пречат и бавят довършването на стадион „Христо Ботев“.  Ето цялото обръщение на „Бригада Тракия“:

КОЛЕЖА ИЛИ СМЪРТ!!!

Скъпи приятели, Ботевисти,

Измина 1 година в жалки обвинения между некомпетентна община, жалък кмет, нагъл архитект и фалшив ботевист-строител. В последните часове наглостта на самозабравилият се „строител на съвременна България“ обвини жълто-черните сърца за забавянето на строежа. Забавяне дължащо се на всеобщото безобразие, което цари покрай строителството на Колежа от всички заинтересовани страни, но не и от феновете на най-старият футболен клуб. Обвинения, които идват веднага след разобличаването на всеослушание на лъжите и безхаберието.

Всички оправдания, празни обещания и „кръгли маси“ бяха дотук!

НЕуважаеми некадърници, ЧАШАТА ПРЕЛЯ!

Вместо да запишете имената си в историята, вие изпросихте своето изтриване от нея.

От днес за вас Пловдив е тесен! Часовникът отброи и последните секунди на жълто-черното търпение!

От днес душите ви за нас са черни!

От днес вие сте редом до едно лице, което записа инициалите си в историята на Ботев Пловдив с кървави букви!

Оставени без дом години наред имахте шанса да бъдете носени на ръце от жълто-черната любов!

От днес ще бъдете мачкани и гонени из всеки сантиметър на града!

От днес Бригада Тракия е най-големият ви враг и докато не бъде завършен стадиона и до последният елемент от цялостният проект, живейте със страх за мира си!

СКЪПИ БОТЕВИСТИ, ОТ ДНЕС ВСЯКО ЖЪЛТО-СЪРЦЕ ИМА САМО ЕДНА МИСИЯ – ВРЪЩАНЕ В НАШИЯТ ДОМ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО! ОБЕДИНЕНИЕ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО! ДА НАПРАВИМ БЕНЕФИСА НА ДУШМАНИТЕ В ТАЗИ ИГРА ПЪЛЕН АД!
ТЪРПЕНИЕТО СВЪРШИ!

Подобни статии

Top