Спират ТИР-овете по магистралите днес следобяд, преди Бъдни вечер и след Коледа

Целта е да се улесни трафика и да се повиши безопасността на движение

За улеснение на трафика и повишаване безопасносттта на движение в дните преди Коледа – петък, събота и понеделник, когато много хора ще тръгват на път, в пиковите часове ще се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоварените пътни направления, съобщи АПИ.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Днес – 20 декември, от 16 ч. до 20 ч. и в събота – 21 декември, от 8 ч. до 11 ч. ще се ограничи движението на тежкотоварните камиони над 12 т в направленията с очакван засилен трафик. Това са:

• АМ „Тракия“ – в участъка от София до Пловдив в двете пооки;

• АМ „Хемус“ – в участъка от София до пътната връзка при кръстовището с път I-4 (при 87-ми км) в двете посоки;

• АМ „Струма“ – в участъка от София до Симитли за пътуващите към ГКПП „Кулата“ и от Сандански до Кресна за пътуващите към София;

• АМ „Марица“ – за пътуващите от Харманли до АМ „Тракия“;

• път I-1 с. Ребърково – Ботевград в двете посоки;

• път I-1 – от етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград до Кресна в двете посоки;

• път I-4 – от п. в. „Коритна“ през Велико Търново до Шумен в двете посоки;

1 2 3

Подобни статии

Един коментар

  1. ВЕЛЬО СЕРАФИМОВ написа:

    ПО МАЛОУМНО РЕШЕНИЕ ОТ ТОВА ДА СПИРАТЕ КАМИОНИТЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗМИСЛИТЕ НАЛИ КУХИ ЛЕЙКИ ОТ АПИ И НЕЗНАМ СИ ОТ КЪДЕ ОЩЕ…ТЕ ШОФЬОРИТЕ НА КАМИОНИ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПРИБЕРАТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ ПРИ СВОИТЕ БЛИЗКИ И РОДНИНИ А ГИ ОЧАКВАТЕ ДА ВИ ДОСТАВЯТ СТОКА ПО МАГАЗИНИТЕ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ НАЯДЕТЕ И ДА СЕ УДАВИТЕ ОТ ГУЛЯЙ.ТЕ ШОФЬОРИТЕ КУЧЕТА ГИ ЯЛИ ЗАЩО ДА НЕ ИМ СЛОЖИТЕ ЗАБРАНА ЗА ДА МОЖЕ КАМИКАДЗЕТАТА ДА ХВЪРЧАТ С БЯСНА СКОРОСТ ПО ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ МАГИСТРАЛИ…НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ХРАНТУТНЯЦИ ОТ АГЕНЦИЯ ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА А КАТО ДОЙДЕ РЕД ДА СЪБИРАТЕ ТОЛ ТАКСИ И ВИНЕТКИ ЗА ТИЯ РАЗБИТИ ПЪТИЩА ШОФЬОРИТЕ НА КАМИОНИ ГИ ГЛЕДАТЕ КАТО ЗЛАТНИ МИНИ ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ РАЗПРЕДЕЛИТЕ БОНУСИ И ПРЕМИЙ…НЕ ВИ ЛИ Е ПОНЕ МАЛКО СРАМ ИЗЕДНИЦИ ТАКИВА

Top