Спират водата в район Източен" заради авария - DC news

Спират водата в район Източен“ заради авария

Ще има водоноски

Заради отстраняване на авария на кръстовището на улица „Богомил“ и улица“ Лев Толстой“ от 8 до 18 часа днес ще бъде спряно водоподаването в район „Източен“.

„Аварията е по новия тръбопровод, положен в рамките на изпълнение на дейностите по проект „Подобряване на градската среда в зона с потенциал за икономическо развитие „Гладно поле“, съобщи ръководителят на проекта инж. Атанас Чилингиров.

Решението за спиране на водата в сряда е взето на среща с участието на ръководството на „Водоснабдяване и канализация ЕООД“ Пловдив, районния кмет на „Източен“ Иван Стоянов, фирмата-изпълнител на ремонтните дейности „Пътинженеринг“ ЕООД и ръководителят на проекта от Община Пловдив инж. Чилингиров.

Припомняме, че тогава бе решено да се работи по отстраняване на аварията в сряда през деня, въпреки че е било обсъдено и възможността фирмата-изпълнител „Пътинженеринг“ ЕООД да работи в нощните часове на вторник срещу сряда. Този вариант обаче е отпаднал, тъй като би причинил неудобство на жителите на района, които отиват на работа в сряда сутринта.

През целия ден в сряда в района ще бъдат осигурени четири водоноски, които да снабдяват жителите с вода. Те ще бъдат разположени на улица „Месемврия“ №9, улица „Богомил“ №101, улица „Радко Димитриев“ №13 и на улица „Гълъбец“ – до пресечката с „Богомил“, обещаха от ВиК.

Подобни статии

Top