Списък на нещата, които провалят сексуалните отношения

Хората дори не подозират за, че това пречи на интимния им живот

Експерти съветват така да бъде организирана подредбата на съпружеската спалня, че в нея да има максимум пространство и въздух и минимум всякакви натурии, пише OaNews. Според психолозите „празната“ обстановка, насърчава партньорите да се стремят един към друг, към сближаване, тъй като вниманието неволно се фокусира върху най-близкия обект.

Експертите наричат живите растения „сексуални убийци“ в спалнята. Растенията отделят летливи вещества, които, дори да имат приятен аромат, въздействат приспивно на хормоните.

Установено е също така, че е опасно да се държи в спалнята всичко, което е напълнено с вода – декоративни фонтани, аквариуми. Успокояващото бълбукане и постоянното движение на течности оказват отрицателно въздействие върху сексуалната възбуда.

Следват всякакви джаджи като: телефони, телевизори, лаптопи. В спалнята електронните устройства изобщо нямат място – те привличат твърде много внимание, а светлината от екраните им буквално зомбира мозъка.

Освен това експертите препоръчват да не се претрупва спалнята с всякакви джунджурии – статуетки, сувенири, картини и др. Малките предмети перфектно натрупват прах, в който може да има много токсини и замърсители от околната среда, които влияят на производството на хормони в тялото.

Хаосът от всякакви разхвърляни дрехи и постелки в спалнята също имат депресиращо въздействие върху либидото. Този безпорядък допълнително разсейва вниманието, провокира тежки емоции и предизвиква само едно желание – да бъде сменена обстановката. По същата причина в спалнята не бива да има библиотеки и бюра с множество книги и списания.

Подобни статии

Top