Спонсорът на ДЮШ на Локо се оттегли

Феновете връчиха на шефското трио на „Лаута“ наградата „Златна малинка“

Спонсорът на ДЮШ на Локомотив (Пловдив) се оттегли заради скандал с оставката на треньора Георги Недевски. Възпитаниците на наставника спечелиха преситжното трето място на Световното клубно първенство в Швеция, но той си подаде оставката след намеса в работата му именно от страна на спонсорите, съобщават родителите на децата. Те излязоха за втори път с протестна декларация лично до собственика на клуба Христо Крушарски. От своя страна ръководството обяви, че се отнася с равен аршин към всички треньори в клуба, а Недевски дори е поискал увеличение на заплатата.

Ето част от декларацията на спонсорите:

„Името на компанията за пореден път търпи негативи във връзка с помощта, която оказваме на футболен клуб Локомотив Пловдив. В няколко електронни издания бе разпространена декларация, в която косвено името на компанията е намесено в интриги, които не отговарят на нивото на фирмата, доказала пред цяла България своята социална насоченост и ангажираност. След като се убедихме, че във въпросната декларация, входирана в клуба, името на компанията е посочено недвузначно, ние взехме решение, да прекратим взаимоотношенията си с ФК Локомотив Пловдив след края на настоящия сезон! Считаме, че сме преизпълнили ангажиментите, които сме поели към футболния клуб през годните при управлението на различни ръководства и собственици.

Пожелаваме успех и късмет на децата от школата, техните родители, както и на ръководството на клуба!“

В своя декларация феновете пък връчиха наградата „Златна малинка“ за най-слабо представяне на шефовете на „Лаута“. Георги Недевски е осмият треньор, който напуска Локомотив за по-малко от година.

Ето декларацията на фенклуба на Локомотив:

За три години в Локомотив (Пловдив) това ръководство постигна впечатляващи  успехи, пише в съобщението на фенклуба на „смърфовете“.

Клубът беше напуснат от десетки играчи и служители в клуба. Не по-малко успехи бяха постигнати в школата на клуба. Напуснаха много треньори, последваха ги и много деца. Наред е Георги Недевски.

„Лаута“ се превърна в гнездо на змии, които плетат интриги, разчистват лични сметки и прокарват собствени интереси.

„Лаута“ се управлява от хора, които страдат от липса на адекватна (само)оценка, които не са в състояние да осъзнаят колко са неспособни да се справят с възложените задачи. На всеки се случва да сгреши, но самонадеяността, че си безгрешен, когато нямаш правилен ход, е типична черта на рядко глупавите хора. Триото Румен, Росен и Венко постигнаха невъзможното – нито една правилна стъпка за три години, НИТО ЕДНА. Това си е дар Божи!

В една от своите лекции Камен Донев споменава, че няма нищо по-страшно от безвъзвратно простия човек – усеща, че нещо не е наред, но не знае точно какво.

На Лаута те са цели трима.

Към техния хор се присъединяват и външни на клуба лица, които гонят лични сметки за уреждане с треньорите в ДЮШ, които са достатъчно способни и уверени в себе си, за да знаят какво правят и да държат на своето.

Разбира се, че сме благодарни на г-н Попов за подкрепата и стореното от него през всичките тези години за школата на Локомотив, а и не само за нея! Но искаме да апелираме към него да бъде откровен и честен докрай и да назове причините, поради които има търкания и неразбирателство с г-н Недевски! И които явно са в основата на възникналия скандал!

На мястото на Христо Крушарски бихме се замислили много сериозно как подчинените му управляват клуба, от който той, така поне си мислим, би искал да има някаква възвращаемост.

Недопустимо е лице, описано като спомоществовател на клуба, да се меси в клубните дела и да казва кой ще играе и кой не. Тези действия накърняват и опетняват името на Локомотив.

Ние, от Фенклуб „Локомотив Пловдив“, проучихме в детайли случая и установихме следното:
1. Родителите подават втора поред декларация за бъркотията в ДЮШ;
2. Георги Недевски е доказан специалист, който е желан от много други школи;
3. Децата, които тренират при него, са желани от много други школи;
4. Отборът, воден в момента от Георги Недевски, спечели трето място на Световното клубно първенство в Швеция. Нима искаме този отбор да се разпадне и тези деца да заиграят в други отбори?

Георги Недевски
Георги Недевски
Още доказателства за качествата на Георги Недевски ли искате?

В замяна на това се предлага недоказано лице, който не се ползва с добро име.

До нас достигна информация, че „неприемливите претенции за по-високи и преференциални условия“, които се споменават в позицията на клуба, са в размер на 100 лв. – сума, с която ръководството така или иначе възнамерява да повиши заплатите. Сто лева! Ръководството, ама вие сериозно ли?

Настояваме спешно да бъде намерено решение, което е в максимален интерес на ДЕЦАТА от школата на Локомотив, клуба Локомотив.

Мястото на Георги Недевски е на „Лаута“!
Ние заставаме зад него и няма да допуснем той и тренираните от него деца да не бъдат част от Локомотив и да бъдат изкупителна жертва за чужди интереси. Най-важни са децата и това, което те искат – Георги Недевски за техен треньор.

Ще се видим на „Лаута“!

Подобни статии

Top