Спонсорът на Марица се кандидатира за президент на БФС!

Христо Христов: Мога да управлявам, не съм фалирал и обичам спорта, освен пари, имам и сърце

Финансовият благодетел на ПФК Марица Пловдив Христо Христов обяви сензационно, че ще се кандидатира за президент на БФС, съобщи „Марица“.

„Имам опит в ръководене на клуб. Финансово съм независим. Имам идеи как да се развива футбола ни. Защо да не се кандидатирам. Освен това отговарям  на условията на г-н Домусчиев за този пост. Мога да управлявам, не съм фалирал и обичам спорта. Има голяма разлика да си добър футболист и добър управник. Хора, на които им е трудна тая материя, нека не се занимават.

Много хора се смеят, но за мен колегата от Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски е абсолютно прав и успехите му го доказват. Той казва: За футбол се иска да имаш пари и сърце“, заяви Христов.

Според него е неправилно прекратяването на първенствата в Трета лига и в аматьорските дивизии, а освен това БФС действа безпринципно като на едни дава бараж, а други ги поставя пред свършен факт с крайно класиране. В заключение той обяви, че за следващия сезон родният клуб на Христо Стоичков е напълно осигурен с повече от внушителния за Трета лига бюджет от 350 хиляди евро.

„За разлика от други клубове ние нямаме задължения. Други които имат милиони продължават да играят. Оказа се, че българският футбол е чиста пародия. Изненадан съм от решнието на БФС за прекратяване на сезона в Трета лига без да се изчака решението на правителството. Всички се надяваха да започне шампионат и да вземат някакви доходи. Така оставихме толкова много отбори без възнаграждения до август месец. За следващия сезон можем да осигурим 690 000 лева бюджет. Марица работи професионално и е обезпечена“, каза Христов.

Подобни статии

Top